Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegán töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál szójaízesitő fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
15 dkg szójagranulátum 332 47 2 31 3 0
8 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon pirítsuk meg, vegyük le a lángról és pár perc hűlés után keverjük bele a pirospaprikát és a szójaízesítőt, majd ha már langyos forgassuk össze a lecsepegtetett szójával, a rizzsel és a tojással, ízlés szerint fűszerezve nem túl szorosan tömködjük a paprikákba. A paradicsompüréhez adjunk egy liternyi vizet, dobjuk bele a csokorban hagyott zellerzöldet és a paprikákat beletéve fedő alatt, takarékon főzzük puhára. Végül a paprikákat kivéve és a zellert kidobva, a főzőlevet rántsuk be, a maradék olajból és lisztből készült rántással. Forraljuk össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mézzel édesítsük, majd a paprikákat visszatéve melegítsük össze és tálaljuk egy-egy zellerlevéllel vidámítva.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)