| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 10 dkg fetasajt | 635 | 0.2 | 70 | 0.4 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 db
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 1 fej cékla | 31 | 1.3 | 0.1 | 5.9 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk folpackba és 1 órát pihentetjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, ravioli szaggatóval megformázzuk, 1 teáskanál tölteléket teszünk bele és bő vízben megfőzzük. Végül vajon megforgatjuk a kifőtt raviolit.