Ribizlis máktorta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 db
piros ribizli |
38 |
0.6 |
0.2 |
7 |
3.5 |
0 |
| 5 dkg
mák |
537 |
20.5 |
38.2 |
23.9 |
10 |
0 |
| igény szerint
zselatinpor |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
vaníliarúd |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 db
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 csapott kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 pohár
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját, a joghurtot, a tojást, az olajat, a pálinkát és egy csipet sót keverjünk össze. Adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze, majd forgassuk bele óvatosan a megmosott, lecsepegtetett ribizlit vigyázva, hogy ne törjük össze a szemeket. Az egészet tegyük egy kivajazott és kilisztezett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben süssük meg kb. 30 perc alatt. A tortát formában hagyva pihentessük 10 percig, majd vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg torta tetejét szórjuk meg porcukorral és díszítsük zselatinba mártott ribizlivel és citromfűvel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)