Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses fasírt hagymás mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hétköznapi vacsora, Sült, Párolt, Tárcsa, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

Rizses fasírt hagymás mártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1/4 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/4 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1.5 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1/2 evőkanál lenmagolaj 900 0 99.5 0 0 0
2 evőkanál sikér ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál búzacsíra 349 25 8 42 24.7 0
25 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
10 dkg zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
5 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
1 teáskanál hagyma granulátum ? ? ? ? ? ?
1.5 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymamártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt 323 14 3 59 8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rizses fasírt hagymás mártással
A lencse és a barnarizs súlya főzve értendő.

Robotgépben dolgozd össze a lencsét, a zabpelyhet, a rizst, de vigyázz, ne csinálj teljesen pépet belőle, maradjon darabos! Ezután jöhet a búzacsíra, szejtánpor és a többi hozzávaló, gyúrd össze az egészet kézzel, majd oszd öt egyenlő részre. Melegíts meg egy serpenyőt, tégy bele egy kevés olajat, majd, ha már elég meleg, tedd bele a szépen megformázott fasírtokat és oldalanként 5 – 5 percig süsd. Könnyen megég, ne hagyd magukra őket!
Ha ez megvan, szedd ki a fasírtokat. Ha elkészült a mártás, helyezd vissza a serpenyőbe a fasírtokat. Kanalazd a tetejükre a szószt és már tálalhatod is.

Köretnek mi párolt sárgarépát és vegán majonézes kukoricát ettünk hozzá.

A fenti mennyiség 2.5 ember adagja, ha úgy számoljuk, hogy egy fő megeszik két fasírtot. Lehet, hogy érdemes azonnal "duplázni".






Hagymamártás
Öntsd a serpenyőbe a feldarabolt hagymát s pirítsd meg. Közben egy fedeles pohárban rázd össze a ketchupot, a lisztet, a vizet, sót, borsot, majd ha már nincsenek benne csomók, borítsd a hagymára, forrald össze.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)