Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós, ecetes bogyiszlói paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál borkén 0 0 0 0 0 0
4 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 kg bogyiszlói paprika 0 ? ? ? ? ?
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól átforgatjuk, ízlés szerint szemes borsot, babért teszünk hozzá, majd üvegbe töltjük. Kissé lenyomjuk, spatulával rögzítjük. A lével leöntjük és egy napig pihenni hagyjuk. Ha a lé lefogyott, pótoljuk. Az üvegeket lezárjuk, majd jó hónap múlva, a savanyúságot tálaljuk. Disznótor, sült hús mellé való.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)