Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Savanyú becsinált leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
40 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, beleöntjük a tejföllel simára kevert tojássárgáját és citromlével savanykásra ízesítve jól elkeverjük. Tálalás előtt szórjuk meg finomra aprított petrezselyemzölddel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)