| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 doboz vörösbab konzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 doboz fehérbabkonzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
| 1 db chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 4 szál debreceni | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 75 | 
| 4 szál bőrös virsli | 265 | 6.8 | 23.4 | 4.7 | 0 | 0 | 
| 20 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
| 30 dkg savanyúkáposzta | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 2.1 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a felkarikázott debrecenit és a virslit. Ezzel is összesütjük, majd vízzel felöntjük. Beleborítjuk a leöblített babkonzerveket és összeforraljuk. Végül a tejszínben simára kevert liszttel behabarjuk.
			
			A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a felkarikázott debrecenit és a virslit. Ezzel is összesütjük, majd vízzel felöntjük. Beleborítjuk a leöblített babkonzerveket és összeforraljuk. Végül a tejszínben simára kevert liszttel behabarjuk.