| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 2 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 4 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 60 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük rá és rakjuk körbe a megmaradt zöldséggel. Öntsük alá a bort és a hús sütőzsiradékát. Fedjük le a tepsit alufóliával és pároljuk, 160 fokon másfél órát, majd a fóliát levéve, 185 fokra emelve a sütő hőmérsékletét, még húsz percig, 5 percenként, locsoljuk meg a levével. Ha a hús ropogós aranybarna, vegyük ki a tepsiből és fóliával takarjuk le. A velesült zöldségekkel tálaljuk, előmelegített tálra, a felszeletelt húst rakjuk a tetejére. A tepsiben maradt szafttal öntsük körbe.