Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spagetti olivával és tenger gyümölcseivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Halak és hidegvérűek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
45 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg tenger gyümölcsei ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. Rövid lére forraljuk, majd az előírás szerint megfőzött spagettivel összeforgatva tálaljuk. A tányérokon parmezánnal bőven megszórva, adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)