| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| igény szerint zsázsacsíra | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| igény szerint görögszénacsíra | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| igény szerint petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
| 2 db				
		citrom  | 
					31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 4 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
| 60 dkg lazac | 208 | 20 | 14 | 0.2 | 0 | 44 | 
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a lecsepegtetett lazacot a bőrös felén 3, majd átfordítva 2 percig sütjük. Lecsepegtetve, előmelegített tányérra tálaljuk. A csírákkal és a petrezselyemzölddel díszítjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a citromhéjat, majd a többi vajat és a citromlét hozzákeverve összefőzzük. átszűrve tálaljuk a hal mellé.