| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 6 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 fej				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 2 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk.
			
			A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk.