| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál fűszerpaprika | 342 | 13 | 4 | 63 | 0 | 0 |
| 1 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 szem borókabogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 30 dkg vegyes zöldség | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 15 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg szarvashús | 121 | 20.7 | 3.9 | 0.6 | 0 | 110 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját levében, esetleg kevés vizet hozzáadva, pároljuk félpuhára. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a porrá őrölt fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük, kicsit több vízzel, mint amannyi levest szeretnénk. Lassú tűzön, majdnem puhára főzzük, beledobjuk, az apró kockára vágott, burgonyát és ha elkészült beleforraljuk a fűszerpaprikát, végül beleöntjük a vörösbort. Rövid forralás után tálalható.