Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos, tejszínes zöldbab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és feldarabolt zöldbabot a cukorral és sóval ízesített vízben, roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük, majd a felhevített vajon átforgatjuk, ízesítjük a finomra vágott tárkonnyal, felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint sózva, borsozva enyhe sűrűsödésig forraljuk.
Grill csirke vagy vagdalt húsok mellé adjuk köretnek. Tükörtojással kitűnő böjtös étel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)