3 dl langyos tejben, két teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, a liszttel, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval dagasztani kezdjük, közben belefolyatunk 10 dkg olvasztott, de nem meleg vajat. Ha az edény falától ... tovább
A hagymát apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom. Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, addig párolom amíg összeesik. Kevés vizet öntök rá és zsírjára ... tovább
Az finomra vágott hagymát a libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megfűszerezzük és felöntjük egy pohárnyi vízzel, ha felforrt belerakjuk a kakasherét és a tarajt. Lassú tűzön készre pároljuk. A végén ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább
A burgonyát meghámozzuk és hajóba, a sárgarépát vastag karikákra, a fokhagymát négybe vágjuk. Tepsibe öntjük és megfűszerezzük, majd az olajat ráöntve, jól átkeverjük.
A csirkecombokat is megfűszerezzük és a burgonya ... tovább
Az olajon a finomra vágott hagymát átpároljuk. Rádobjuk a vékonyra vágott gombaféléket és a fokhagymát. Jól lepirítjuk, közben a kakukkfűlevélkékkel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha ... tovább
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy ... tovább
A tésztát lehetőleg előző este készítsük el.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább
A borókabogyót és a fokhagymát megroppantjuk, majd a többi fűszert hozzáadva két liter vízzel felforraljuk. Kihűtjük, majd a gondosan lehártyázott, két darabba vágott karajt belefektetjük. Akkora edényt válasszunk, hogy a húst ... tovább
Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel.
A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. ... tovább