Tavaszi sertésszűz
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 15 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
| 1 szál
fehérrépa |
30 |
1.2 |
0.1 |
5.9 |
7.5 |
0 |
| 15 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
2 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz öntjük a többi olajat és a vékonyra karikázott hagymát és a répaféléket átpirítjuk rajta. Ha a zöldség enyhe színt kapott, visszatesszük a húst, hozzáadjuk, a rózsáira szedett brokkolit és a zöldborsót. Felöntjük a borral és egy pohár vízzel, összeforraljuk és addig pároljuk, amíg a zöldségek elkészülnek, de enyhén roppanósak maradnak. Tálalás előtt, meghintjük a finomra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizs vagy főtt újburgonya a hozzá illő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)