| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál ecetes torma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg pontyfilé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A beirdalt ponytfilét besózzuk. Egy órát állni hagyjuk, majd leöblítjük. Hagyjuk lecsepegni. A szalonnát apróra vágva zsírjára sütjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. Átkenjük vele a ponytszeleteket, majd bevonjuk a tejföllel elkevert tormával. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.