Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölben sült busa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
1 evőkanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított busát beirdaljuk, majd a fűszerekből és egy evőkanál olajból készült pasztával kívül-belül bedörzsöljük. Egy éjszakát hagyjuk, a hűtőben, állni. Másnap öntsünk olajat egy lefedhető sütőedénybe, a hal oldalán ejtett vágásokba, felváltva, tegyünk paprika, paradicsom és hagymaszeletkéket, ami kimarad, azt tegyük a hasüregébe. Helyezzük a tálba, rakjuk köré, az előzőleg héjában megfőzött, megtisztított, majd felkarikázott burgonyát. Öntsük rá a kevés sóval jól elkevert tejfölt, fedjük le a tálat és 200 fokra előmelegített sütőben pároljuk 40 percig. Vegyük le a fedőt és 20 perc alatt, süssük a tetejét pirosra.
Ha szeretjük, a tejfölbe keverhetünk egy-két gerezd zúzott fokhagymát is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)