Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsafilé tejfölben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Csőben sült, Böjt, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom levét kifacsarjuk és a zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítve a feldarabolt harcsafilére öntjük. Bő fél órát hagyjuk állni, majd csepegtessük le a harcsahúst. A vékonyra szeletelt szalonna egy részével béleljük ki a tepsit és fektessük rá a halfiléket. Szórjuk rá a finomra vágott hagymát, majd simítsuk rá, a maradék zúzott fokhagymával és némi sóval elkevert tejfölt. A megmaradt szalonnaszeleteket vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. A vékony harcsaszelet ennyi idő alatt átsül. Frissen tálaljuk, finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva. Párolt hajdinával vagy kölessel körítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)