| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 2 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 2 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 5 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 25 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 50 dkg kalács | 403 | 11.8 | 10.5 | 64.9 | 3.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a túrót és a tejet, végül a kalácskockákat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk. Beterítjük a kicsumázott és félfőre vágott almával. Megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral és 20 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ezután leöntjük a tejföl félretett részével és további 20 percig sütjük. Langyosan vágjuk fel.