Üvegtészta rákkal és szent jakab kagylóval
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 8 db
szent jakab kagyló |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
55 |
| 30 dkg
garnélarák |
56 |
11 |
0.6 |
1 |
0 |
200 |
| 40 dkg
üvegtészta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ezzel is pirítsuk két percig. Öntsük bele a szójaszószt és forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát. Egy evőkanál olajon süssük, oldalanként két-két percig a sózott, borsozott kagylókat. Adagoljuk tányérokra tésztát és díszítsük a tetejét a megsült kagylóval.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)