| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 maréknyi mirelit mexikói zöldségkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 |
| 1 tubus krémsajt | 349 | 25.2 | 26.6 | 1.7 | 0 | 68 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 40 dkg fusili | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| 4 szál bőrös virsli | 265 | 6.8 | 23.4 | 4.7 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zöldségkeveréket kevés sós vízben roppanósra pároljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A felhevített vajon a felkarikázott virslit és a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. A visszamaradt zsiradékra öntjük a bort, a ketchupot, belenyomjuk a krémsajtot és kevergetve, a sajt olvadásáig tartsuk kis lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd a hozzávalókat összekeverve, átforgatjuk a sajtos masszával. Hagyjuk kihűlni, mire kihűl a tészta magába szívja szinte az összes ízes mártást. Hidegen, de ne jéghidegen tálaljuk.