Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zamatos sütőtök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 késhegynyi édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és ujjbegynyi kockára vágjuk. A felhevített vajon átforgatjuk és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és felöntve a borral és némi vízzel, roppanósan puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, a fűszereket kidobjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Az öntethez valókat a botmixer poharába öntjük, a chilit előtte vágjuk apróra, a gyömbért reszeljük le és dolgozzuk össze. A tökkockákkal óvatosan forgassuk át és egy éjszakát hagyjuk hűvös helyen pihenni. Ne tegyük hűtőbe vagy hagyjuk kicsit felmelegedni, mert így érvényesülnek az ízei.
Szárazabb sült húsok mellé adhatjuk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)