| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor metélőhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 liter zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 20 dkg erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 |
| 50 dkg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajban a finomra vágott zöldségeket átpároljuk. Rádobjuk a felszelt gombákat és azokkal is átpároljuk. Ha a levét elfőtte, a liszttel és a paprikával átpirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Mindent puhára főzünk, majd tejföllel és finomra vágott snidliggel díszítve tálaljuk.