Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconba göngyölt datolya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 adag datolya 282 1.9 0.5 66.3 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
12 db mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
12 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A datolyákat bevágva kimagozzuk, a mag helyére egy szem mandulát és néhány gyufaszálnyira vágott chilidarabot teszünk. A bacont félbevágjuk, majd ráterítünk egy-egy zsályalevelet. A datolyát beletekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)