Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bácskai rizses hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott sertéshúst. Kevergetve, fehéredésig sütjük. hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Belekeverjük a rizst és kétszer annyi vizet. Nagy lángon összeforraljuk, majd ismét kis lángon, lefedve, addig főzzük, amíg a rizs felszínéről eltűnik a víz. Ekkor a fedő alá konyharuhát téve, a lángot eloltva, még húsz percig hagyjuk állni. Hagyományosan, vízzel kiöblített csészébe nyomkodva, majd kiborítva tálaljuk. Savanyúságot vagy idénysalátát adjunk mellé.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)