Banánkenyér
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 10 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
| 2 db
banán |
105 |
1.3 |
0.1 |
24.2 |
2 |
0 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 4 db
kockacukor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1.5 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Az olajjal habosra keverjük a cukrot és, a narancs héján eldörzsölt, kockacukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, végül a narancs kicsavart levét és a rumot. Hozzáadjuk villával péppé tört banánokat és beleforgatjuk, a szárazon megpirított, majd durvára vágott mogyorót és a kis darabokra tördelt csokoládét. Kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, 170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 160 fokra visszavéve, még háromnegyed órát.
A formából kiborítva, porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)