Barackos-tejszínes szelet
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 17 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 20 adag
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 dkg
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
| 3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 2 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 üveg
sárgabarack befőtt |
75 |
0.5 |
0.1 |
17 |
1.3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, kemény habbá felvert tojásfehérjét. 175 fokra előmelegített sütőben, kerek, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortafomában, süssük 25 percig. A piskótát hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk lapjában félbe.
Főzzük fel a tejet és keverjük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve, keverjük simára. Hagyjuk kihűlni. A kettévágott piskóta alját tegyük vissza a formába, majd kenjük meg a krémmel, rakosgassuk rá a barackot, majd borítsuk be a második lappal. Kenjük le a tortabevonóval, hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük fel.
Tejszínhabrózsákkal és barackszeletekkel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)