| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg étcsokoládé | 0 | 5.8 | 29.2 | 62 | 0 | 0 |
| 5 dkg birsalmabefőtt | 90 | 0.4 | 0.4 | 20.4 | 0 | 0 |
| 5 dkg aszalt füge | 246 | 3.5 | 1.3 | 54 | 0 | 0 |
| 5 dkg aszalt vörösáfonya | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 5 dkg aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 |
| 5 dkg mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 5 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 kávéskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 20 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 30 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az aszalt gyümölcsöket és a diót vágjuk apróra, majd egy evőkanálnyi liszttel forgassuk össze. A többi lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral szitáljuk át. Keverjük habosra a tejfölt a tojásokkal és forgassuk bele a lisztes keveréket, majd a gyümölcsöket. Öntsük vajazott, lisztezett formába és ütögessük le, hogy levegő ne maradjon benne. 180 fokra előmelegített sütőben 4-45 percig süssük (tűpróba).