| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2,5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 2,5 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 maréknyi dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az élesztőt kevés cukorral és egy deci langyos tejjel felfuttatjuk, majd egy tojással, öt deka cukorral, a sóval a kenyérsütőgépbe tett lisztre öntjük. Dagasztani kezdjük, majd a csipogáskor hozzáöntjük az olvasztott, de csak langyos vajat. Amíg a tészta kel, a többi cukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük a lereszelt almát.