| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| igény szerint baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 20 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 40 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejfölben elkevert tojássárgájával, cukorral és sóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy éjszakán át, hűtőben pihentessük. Másnak 3 mm vastagra nyújtva pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A körök közepére tegyünk kiskanálnyi lekvárt és a tésztát sodorjuk fel, majd a végét kissé nyomjuk össze, hogy a lekvár, sütés közben ne folyhasson ki. Bármilyen lekvárt használhatunk, de legyen sűrű vagy vegyünk sütésálló lekvárt. 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 10-15 percig. Még forrón forgassuk porcukorba. Bádogdobozban sokáig eláll.