Pudingos almatorta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 3 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1/2 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 1 csomag
félkész leveles tészta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára öntjük. A szeletekre vágott almát a citromlébe forgatjuk, hogy, ne barnuljon meg, majd körkörösen a pudingos masszára rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a darált diót, majd a süteményre kenjük. A sütő hőfokát 130 fokra visszavéve, még fél órát szárítjuk.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)