Báránycomb rókagomba raguval
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
30 dkg
rókagomba |
12 |
2 |
0.5 |
0 |
5 |
0 |
60 dkg
báránycomb |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha felforrósodott belekeverjük a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát és a feldarabolt gombát, kicsit pároljuk, majd nagy lángon zsírjára sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ne legyen erőteljes a fűszerezés, hogy a bárány és a gomba ízét ne nyomjuk el. Végül a hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a gombaragut a tetejükre halmozzuk.
Párolt zöldséggel és burgonya fánkkal körítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)