Bélszín sherryben párolva
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 adag
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
füstölt paprika (csípős) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 fej
római saláta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
mentalevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 db
zöld chili |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 6 evőkanál
sherry |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 80 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy krémesre keverhessük. Amíg a burgonya fő, hevítsünk fel 3 evőkanál olajat és süssük barnára rajta, a ceruzányi csíkokra vágott bélszínt, közben, a finomra vágott chilivel, rozmaringgal, 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítsük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Végül öntsük rá a száraz sherryt és süssük el a levét. Tálaláskor, nyomjunk rózsákat a burgonyapüréből, a tál szélére, a bélszínt, a csíkokra vágott salátával, a finomra metélt petrezselyemmel és mentával elkeverve, meghintve, a szárazon megpirított, mandulával és a füstölt paprikával, borítsuk a tál közepére.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)