Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bolgár gyuvecs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
15 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
50 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kis kockára vágott húst, addig sütjük rajta, amíg a színét elveszti. Hozzákeverjük a felkarikázott répát, a felkockázott padlizsánt, paprikát és a darabokra vagdalt zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, takarékon, fél órát főzzük. Ekkor hozzáadjuk a dobókockányira darabolt burgonyát, a gerezdekre vágott paradicsomot és a lecsöpögtetett konzervbabot. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Kevergetés nélkül puhára pároljuk. Végül ráöntjük a tojással elkevert joghurtot és addig hagyjuk a tűzön, amíg megszilárdul.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)