Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúcomb rebarbarával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg rebarbara ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket hozzátéve puhára pároljuk. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
Párolt rizst ajánlok mellé köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)