Borjúragu vajaskosárkában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 5 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
| 1 fél
zeller |
31 |
1.4 |
0.3 |
5 |
4.2 |
0 |
| 1 szál
fehérrépa |
30 |
1.2 |
0.1 |
5.9 |
7.5 |
0 |
1 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 20 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
| 1 doboz
mirelit vajas tészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt.
Hagyjuk kihűlni és csak utána vegyük ki a formából.
Az apró kockára vágott borjúhúst és a hasonló méretűre metélt zöldségeket pároljuk meg a vajon, majd sóval, borssal fűszerezve öntsük fel kevés vízzel. Ha a hús majdnem puha, keverjük bele a zöldborsót is. amikor elkészül habarjuk be a tejszínben elkevert liszttel, végül forgassuk össze a finomra aprított petrezselyemzölddel.
A borjúragut csak közvetlenül a tálalás előtt merjük a tésztakosarakba, hogy ne áztassa el a tésztát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)