Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cigánytokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kiszedjük és a zsíron a finomra metélt hagymát megpirítjuk. Hirtelen átsütjük benne a csíkokra vágott húst, majd kis lángon, lehetőleg a saját levében félpuhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Hozzákeverjük a fűszereket és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Végül belekeverve a pörcöt, puhára főzzük.
Tarhonyával vagy bodaggal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)