Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Croque-monsieur

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki!
Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, fordítsuk meg a többit és a másik oldalát is pirítsuk meg. A duplán pirított kenyerek egyik oldalát vajazzuk meg, majd terítsük rá a sonka és a sajtszeletet. Gyengén borsozzuk meg, majd a az egy oldalon pirított kenyerek sült oldalát megvajazva ráborítjuk a tetejére. Kissé nyomjuk össze és tegyük vissza grill alá, amíg aranybarna nem lesz. Átlósan kettévágva tálaljuk.
Ezt az egyszerű melegszendvicset kínálják Franciaország szerte, bisztrókban és elegáns éttermekben egyaránt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)