| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 üveg piros jalapeno konzerv | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál mustármag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál édeskömény (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál koriander (mag) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 üveg birsalmabefőtt | 90 | 0.4 | 0.4 | 20.4 | 0 | 0 |
| 1 dl Mézes-narancsos balzsamszósz | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon átsütjük, végül hozzáadjuk a lecsepegtetett jalapenot, a birsbefőttet és a mártást. Kis lángon összeforraljuk.