Csirke almaborral és baconnal
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					2 db				
		csirkemell  					 | 
					110 | 
					24.7 | 
					1 | 
					0.5 | 
					0 | 
					60 | 
				
				
						
					| 8 szelet				
		bacon					 | 
					0 | 
					10 | 
					45 | 
					0 | 
					0 | 
					105 | 
				
				
						
					1 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1.5 dl				
		almabor					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 dl				
		csirkehúsalaplé					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A felkockázott bacont süsük pörcösre, majd a pörcöt kivéve, a zsiradékon, süssük át a sóval, borssal bedörzsölt csirkemell filéket, úgy öt-öt percig minkét oldalukon. A sütőserpenyőben pirítsuk át a finomra vágott hagymát, majd öntsük hozzá az almabort és a húsalaplét. Kevergetve oldjuk fel, a lesült pörzsanyagokat, majd dobjuk bele a megsült szalonnát. Kissé sűrítsük be a szaftot és a megsült csirkemellekre öntve tálaljuk.
Burgonyapürét és párolt zöldbabot kínáljunk mellé.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)