Csirke almaborral és baconnal
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1.5 dl
almabor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felkockázott bacont süsük pörcösre, majd a pörcöt kivéve, a zsiradékon, süssük át a sóval, borssal bedörzsölt csirkemell filéket, úgy öt-öt percig minkét oldalukon. A sütőserpenyőben pirítsuk át a finomra vágott hagymát, majd öntsük hozzá az almabort és a húsalaplét. Kevergetve oldjuk fel, a lesült pörzsanyagokat, majd dobjuk bele a megsült szalonnát. Kissé sűrítsük be a szaftot és a megsült csirkemellekre öntve tálaljuk.
Burgonyapürét és párolt zöldbabot kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)