| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 40 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 kávéskanál bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg rostélyos | 244 | 20 | 18 | 0.6 | 0 | 83 |
| 20 dkg
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csont nélküli rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, a széleit bevagdossuk és húskalapáccsal vékonyra kiverjük. Őrölt borssal meghintjük, leöntjük olajjal és hűtőben 3-4 napig állni hagyjuk. A vékony karikákra vágott hagymát liszttel meghintjük és a forró zsírban, mindig csak keveset téve bele, szép pirosra sütjük, tálalásig, gőzmentes helyen tartjuk melegen. A leszűrt zsírban erős tűznél, hirtelen, pirosra sütjük a lisztben megforgatott rostélyos szeleteket. Csak sütés után sózzuk.