| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 6 evőkanál földimogyoró olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál sherry | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 40 dkg hosszúszemű rizs | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 3 db kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellfiléket vágjuk ceruzányi csíkokra, majd a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítve hagyjuk állni 20 percig. A rizst előírás szerint főzzük meg, ízesíthetjük zöldségekkel, sült tojással. A paprikákat (ízlés szerint legyen erős) és a hagymát rombuszra vágva, süssük elő az olaj felében, majd tegyük félre. Az olaj másik felében süssük meg a csirkedarabokat, végül felöntve a sherryvel, keverjük hozzá a paprikát és forraljuk össze.