| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 40 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 | 
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 2 db				
		csirkemell  | 
					110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A bőrből és a csontból, ha van időnk, készíthetünk alaplevet. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra szelt hagymával lepirítjuk. A csirkemellet fehéredésig sütjük rajta. Rászórjuk a feldarabolt zöldbabot, ezzel is sütjük egy kicsit, majd fűszerezzük és kevés alaplével vagy vízzel felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A folyadékot fokozatosan adjuk hozzá, hogy a végére sűrű szaft maradjon.