Édes-mustáros sertéskaraj
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kávéskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
Cajun fűszerkeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1.5 kg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hártyáitól megtisztított karajt a cajun fűszerkeverékkel és a sóval jól bedörzsöljük, majd a jól beáztatott római tálba tesszük, öntsünk alá egy deci vizet és a tálat lefedve, tegyük a hideg sütőbe, melyet 175 fokra bekapcsolunk, másfél órára. A mézet, az ecetet, a mustárt keverjük el a fűszerekkel. A római tál fedelét vegyük le, kenjük be a húst a masszával és még fél órát süssük fedetlenül, néhányszor ismételve a kenegetést.
Héjában sült burgonyával (elfér a sütőben a római tál mellett) és salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)