Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Firenzei serpenyős rostélyos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 ág oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
8 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 kg rostélyos 244 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával spékelőtűvel megtűzdeljük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. a felhevített olajon a bőven sózott, borsozott húst körbesütjük. A húst kivesszük és a zsiradékon, az apróra vágott hagymát, zellert átpirítjuk, majd a vörösborral felöntve, felforraljuk és a bort elfőzzük. A szafthoz keverjük a botmixerrel áttört paradicsomkonzervet és a húst visszatéve, felöntjük húsalaplével, úgy hogy a húst, majdnem ellepje. Tegyük mellé, a csokorba kötött fűszereket és a fokhagymát. Fedő alatt, takarékon pároljuk a sültet, negyedóránként megforgatva. Ha szükséges, a levét húsalaplével pótoljuk. 2-3 óra alatt a hús vajpuha lesz. Vegyük ki a pecsenyét és a fűszercsokrot dobjuk ki, majd a szaftot botmixerrel törjük át. Végül a húst felszeletelve, főtt burgonyával, kevés mártással leöntve tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)