Flamand marharagu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
1 szelet
mézeskalács |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 üveg
barnasör |
51 |
0 |
0 |
5.9 |
0 |
0 |
40 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
80 dkg
lapocka (marha) |
142 |
21 |
6.2 |
0.6 |
0 |
75 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, pároljuk, a sütés után megmaradt, zsiradékban puhára. A húst és a hagymát rétegezzük a fazékba, közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, a fűszereket is adjuk hozzá, majd öntsünk rá annyi barna sört, amennyi ellepi. Lassú tűzön forraljuk fel, majd lefedve tegyük 180 fokos sütőbe. Három órát süssük. Vegyük ki a sütőből, a levéből vegyünk ki egy merőkanálnyit, morzsoljuk bele a mézeskalácsot, adjuk hozzá az ecetet és visszaöntve a fazékba, kis lángon, fedő nélkül főzzük, a szaft besűrűsödéséig.
Főtt vagy tört burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)