Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Flamand marhasült

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Keserű, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
5 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, majd ha karamellizálódott felöntjük a sörrel, az alaplével és fűszerezzük. Ráöntjük a húsra, majd 140 fokos sütőben, lefedve, 4 órát pároljuk. Az eredeti recept szerint sült burgonyával és fokhagymás fűszervajjal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)