Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-mangoldos rakott cukkíni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Húsvét, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
6 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínit felkarikázzuk és az olajon átsütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban, átpároljuk a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett gombakonzervet, közben sózzuk, borsozzuk. Ezt is félretesszük és vajon összeesésig sütjük a mangoldot, kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. A cukkíni felét tepsibe simítjuk, ráhalmozzuk a mangoldot és a gombát, majd befedjük a maradék cukkínivel. Ráöntjük a reszelt ementálival és a tojással elkevert tejfölt, a tetejét parmezánnal meghintve, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)