Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos nokedli, käsespätzle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl szóda 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence:
Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk.
Mialatt áll, sós vizet felforralunk, majd a nokedli tésztát beleszaggatjuk. Ha már jó, kiszedjük és hideg vízzel lemossuk.
Egy tepsit kivajazunk, és egy réteg nokedlit rárakunk. Erre rárétegezzük a sajt felét és a maradék vajat. Ízlés szerint borsozzuk.
Jöhet a következő réteg nokedli, majd a maradék sajt és megint egy kis bors. A végén egy kis felaprózott petrezselyem zöld.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.(180 fok)
A nokedli készítés előtt vagy közben zsírban vagy olajban hagymakarikákat ropogós barnára pirítunk, és a sajtos nokedli tetejére szórva tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)