Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Göngyölt szalonnás-sajtos hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db tömlős sajt 0 ? ? ? ? ?
1 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
1 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A langyos hagymát elkeverjük a sajtokkal. A húsra kenjük a masszát, majd feltekerjük. Alufólia lapra terítjük a baconszeleteket és a húsroládot ráhelyezzük. A szalonnaszeleteket ráhajtjuk, majd az alufóliával szorosan beburkoljuk. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk, a fóliacsomagot beletesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Egy órát sütjük, ha a víz elfogyna alóla pótoljuk.
Szeletelés előtt, a fóliában, hagyjuk negyed órát pihenni.
Hidegen is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)