| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 db tömlős sajt | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db tömlős füstölt sajt | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kg
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A langyos hagymát elkeverjük a sajtokkal. A húsra kenjük a masszát, majd feltekerjük. Alufólia lapra terítjük a baconszeleteket és a húsroládot ráhelyezzük. A szalonnaszeleteket ráhajtjuk, majd az alufóliával szorosan beburkoljuk. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk, a fóliacsomagot beletesszük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Egy órát sütjük, ha a víz elfogyna alóla pótoljuk.